Kalf & Hansen firar 10 år!
Nu är det 10 år sedan Kalf & Hansen först slog upp dörrarna till sitt 100% ekologiska restaurangkoncept. Idag finns de på Södermalm och Kungsholmen med två restauranger och har både cateringverksamhet och levererar 1000 måltider till SJ varje dag. I maj månad firas 10-årsjubileumet med tre stycken gästspel.
Under hela maj månad är det 10-årskalas som firas bland annat med tre härliga gästspel. Först ut är grundarna själva, Rune och Fabian Kalf-Hansen, som serverar salsiccia med potatissallad och chorizo i tunnbrödsrulle fredagen den 17 maj på Mariatorget. Gästspelen fortsätter under 24 maj med mackduon ‘Mäckish’, bestående av Olga Grönvall Lund och Kajsa ‘Kegen’ Lorentzon. Det blir en härlig aperitivo med minimackor, DJs och utvalda drycker. Efterföljande torsdag, 30 maj, gästspelar Nordisk Råvara som bjuder på rätter lagade med bland annat svenskodlade ärter och linser.
“Vi är så stolta att ha bevisat att det går att driva en lönsam restaurangkedja över lång tid där hållbarhet genomsyrar hela verksamheten. Att allt vi serverar är helt ekologiskt är bara en del av pusslet, vi försöker vara så hållbara det går i allt vi gör. Från strategi för matsvinn, till säsongsbaserade menyer, lokala råvaror och val av miljövänliga förpackningar.”, säger Fabian Kalf-Hansen, grundare av Kalf & Hansen
På Kalf & Hansen jobbar man nära lokala producenter som bland annat Lilla Labäck och Gårdssällskapet. Menyerna anpassas efter säsong vilket betyder att det aldrig finns färska tomater på menyn mitt i vintern. Tidigare har Kalf & Hansen bland annat vunnit priser som ‘Årets hållbara krog’ på Restauranggalan och ‘100% cirkulärt’ av White Guide.
“Det viktigaste för oss är att maten vi serverar är fantastiskt god. Hållbarheten kommer på köpet. Det är nästan omöjligt att inte laga god mat när man använder ekologiska råvaror efter säsong. Varje vecka lagar vi mat på ett ton ekologiska grönsaker och det är så kul att kunna sätta ekologiska råvaror på kartan och få fler att få upp ögonen för hur viktigt och nära sammankopplat hållbarhet och mat är. Vi vill inspirera våra gäster och kunder att tänka: eko, i säsong och lokalt när de väljer mat.”, säger Rune Kalf-Hansen, grundare av Kalf & Hansen
Kalf & Hansen finns att besöka på Mariatorget 2 och Bolindersplan 3.