OM OSS

 

100% EKOLOGISKT

 

VÅR VISION

Kalf & Hansen står för det goda – måltider som präglas av matglädje. Vi tror och arbetar ständigt för hållbar utveckling, hälsa och lärande. Maten lagas till etthundra procent av ekologiska och närproducerade råvaror. Det som inte kan odlas i Sverige köps från utlandet och då alltid ekologiskt och självklart rättvisemärkt när det behövs. Kvaliteten är hög och vi använder säsongens råvaror som tillagas på ett hantverksmässigt korrekt sätt.

Målet är att vara det vi heter – ett hundra procent inom alla områden. 

På Kalf & Hansen höjer vi andelen grönsaker och frukt och minskar på proteinet i måltiderna. Så borde alla göra. Det är bra för oss människor att äta på det sättet, och inte minst är det bra för vår miljö. Det är så vi måste tänka redan nu och i framtiden.

Ingen mat ska slängas, noll procent svinn. Kvarvarande råvaror från service och servering används till att göra soppa. Vi arbetar proaktivt med våra råvaror och beställningar för att inte generera något som måste slängas. Dels för att det är dyrt att slänga mat, dels för att det är förlorad arbetstid och dels för att det är ett slöseri med vår naturs resurser. Genom att tänka och arbeta på ett klokt sätt vinner vi massor: smak, hälsa och hållbarhet.

Gott och klimatsmart på samma gång. 

UTMÄRKELSER

"Den som utses till att vara Årets Hållbara Krog har tagit steget längre än många andra. Vi har bara en planet där ska vi samsas även i framtiden. Årets vinnare är en krog som lagar god mat i säsong och utgår från hållbarhet i hela verksamheten. Här har hjärtat varit med länge och kärleken till ekologisk mat är något som det aldrig tummas på var du än är i landet. En krog som är inspirerande, självklar, hållbar och framtiden."

— Motiveringen av priset 'Årets Hållbara Krog' från Restauranggalan 2017.

Fler priser:

Svenska kockpriset i Gastronomisk hållbarhet 2023

360 Awards 2020, vinst i kategorin “Lighthouse”

White Guide 2018, vinst i kategorin "100% Cirkulärt"

Se fler utmärkelser här.