HUR KAN NI HJÄLPA ATT MINSKA MATSVINN FRÅN CATERING?

 

När ni får catering från oss kan det hända att det blir över mat. Att slänga mat är inte bra, så vi vill hjälpa er att använda all mat ni har fått från oss på ett optimalt sätt:

1. Ha förpackningar redo för att förvara överbliven mat som kan ätas de närmsta dagarna.

 2. Ställ överbliven mat kallt så snabbt som möjligt för att förlänga dess hållbarhet.

3. Frys in mat som går att frysa (till exempel lasagne, frikadeller, hummus).

4. Ta med överbliven mat hem och dela med er till vänner, grannar eller andra som blir glada för en matgåva.

5. Mat som kan ätas kall kan doneras till någon i behov.

6. Om mat behöver slängas, släng den i matavfallsbehållaren så den kan återanvändas som biogas.

En tredjedel av all mat som produceras i världen äts inte upp (enligt Livsmedelsverket). Tack för att ni hjälper oss att minska matsvinnet!

Om ni har frågor angående hur ni ska hantera överbliven mat, tveka inte att kontakta oss på 08 - 510 650 70